Medici şi asistenţi din Republica Moldova sar în ajutorul românilor, în criza sanitară

  • 31 de medici şi asistenţi din Moldova au ajuns la Iaşi, să ajute România în criza sanitară.
  • Este vorba despre 22 medici şi asistenţi, 8 paramedici şi un medic SMURD.
2664 afișări
Imaginea articolului Medici şi asistenţi din Republica Moldova sar în ajutorul românilor, în criza sanitară

Medici şi asistenţi din Republica Moldova sar în ajutorul românilor, în criza sanitară

Luni, pe platoul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a avut loc primirea echipei medicale din Republica Moldova formată din 22 medici şi asistenţi din cadrul Ministerului Sănătăţii dar şi 8 paramedici şi 1 medic SMURD din cadrul IGSU Republica Moldova, responsabil în coordonarea întregii activităţi de sprijin, conform DSU.

Totodată, un ofiţer din cadrul IGSU Republica Moldova va sprijini această misiune, din punct de vedere logistic.

Echipa medicală, formată din personal specializat, va sprijini România în acordarea asistenţei medicale de specialitate pacienţilor pozitivi SARS-CoV-2, internaţi la Secţia Modulară din Leţcani.

„Relaţiile bilaterale strâns legate între România şi Republica Moldova continuă să urmărească de o manieră prioritară acordarea de sprijin comun, la nevoie, în spiritul relaţiei speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie şi cultură. Această misiune de sprijin se desfăşoară sub egida Uniunii Europene prin instrumentul de finantare ESI (Emergency Support Instrument)”, conform DSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
românia,
moldova,
medici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici