Modelul suedez continuă să uimească lumea. Suedia a înregistrat cele mai puţine cazuri zilnice din ultimele şase luni

  • În timp ce multe ţări europene văd că ratele lor de infecţie cresc până la niveluri nemaivăzute de la vârful pandemiei Covid-19, Suedia - a cărei abordare a fost mult mai relaxată - a înregistrat cele mai puţine cazuri zilnice din 13 martie.
  • Datele de la agenţia naţională de sănătate suedeză au arătat că doar 1,2% din cele 120.000 de teste de săptămâna trecută au revenit pozitive.
35800 afișări
Imaginea articolului Modelul suedez continuă să uimească lumea. Suedia a înregistrat cele mai puţine cazuri zilnice din ultimele şase luni

Modelul suedez continua să uimească lumea. Suedia a înregistrat cele mai puţine cazuri zilnice din ultimele şase luni

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, totalul cazurilor noi în ultimele 14 zile din Suedia este de 22,2 la 100.000 de locuitori, faţă de 279 în Spania, 158,5 în Franţa, 118 în Republica Cehă, 77 în Belgia şi 59 în Marea Britanie, toate acestea au impus măsuri drastice în această primăvară.

Suedia are, de asemenea, mai puţine infecţii zilnice noi decât Norvegia şi Danemarca, vecinii săi nordici. Treisprezece pacienţi cu Covid-19 sunt în terapie intensivă în spitalele suedeze, iar media de şapte zile a deceselor este zero.

„Nu avem o revenire a bolii pe care o au multe ţări”, a declarat Anders Tegnell, epidemiolog şef al ţării şi arhitectul strategiei suedeze, pentru France-24 într-un interviu, adăugând că ţara este în general mulţumită de strategia sa generală.

Spre deosebire de multe ţări, Suedia a închis şcolile pentru cei peste 16 ani, dar a menţinut deschise cele pentru elevii mai mici, insistând asupra participării depline. Şcolile şi universităţile sunt acum deschise din nou.

De asemenea, a interzis adunările a peste 50 de persoane şi le-a spus persoanelor peste 70 de ani şi grupurilor cu risc să se autoizoleze.

Populaţiei de 10 milioane i s-a cerut, mai degrabă decât i s-a ordonat, să respecte distanţa fizică şi să lucreze de acasă. Magazinele, barurile, restaurantele şi sălile de sport au rămas deschise, iar purtarea măştilor nu a fost recomandată până acum.

Tegnell a insistat că scopul nu a fost de a atinge imunitatea rapidă a turmei, ci de a încetini răspândirea coronavirusului suficient pentru ca serviciile de sănătate să poată face faţă. Totuşi, el a spus în mod constant că strategia Suediei se poate dovedi mai durabilă pe termen lung.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici