Nemţii au ieşit în stradă! Proteste violente faţă de restricţiile anti-pandemie şi faţă de vaccinare

Proteste violente au avut loc luni seară şi în cursul nopţii în mai multe oraşe din Germania faţă de restricţiile antiepidemice şi presiunile în sensul vaccinării, iar agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntări cu demonstranţi, informează publicaţia Der Spiegel.

8951 afișări
Imaginea articolului Nemţii au ieşit în stradă! Proteste violente faţă de restricţiile anti-pandemie şi faţă de vaccinare

Nemţii au ieşit în stradă! Proteste violente faţă de restricţiile anti-pandemie şi faţă de vaccinare

Cele mai grave violenţe s-au produs în orăşelul Bautzen, situat în landul Saxonia. Aproximativ 500-600 de protestatari au atacat forţele de ordine, distrugând un vehicul de intervenţie.

"Agenţii forţelor de ordine au fost atacaţi cu grenade şi sticle", a comunicat Poliţia din Bautzen, prin Twitter. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi bastoane pentru dispersarea protestatarilor.

Cel puţin zece poliţişti au fost răniţi în confruntări. Treizeci de protestatari au fost reţinuţi.

În oraşul Rostock, situat în landul Mecklenburg-Pomerania, au protestat aproximativ 6.500 de persoane faţă de restricţiile antiepidemice şi faţă de impunerea vaccinării. Alte aproximativ 2.750 de persoane au protestat în orăşelul Schwerin.

Mii de persoane au protestat şi în oraşele Saarbrücken, Kaiserslautern şi Pirmasens. Trei agenţi de poliţie au fost răniţi în Pirmasens după ce au fost atacaţi de protestatari.

Protestele s-au amplificat, în ultimele săptămâni, în Germania, din cauza noilor restricţii impuse de Guvernul cancelarului Olaf Scholz. Restricţiile vizează în principal persoanele nevaccinate. Cancelarul Olaf Scholz a semnalat în mai multe rânduri că susţine obligativitatea vaccinării, însă decizia va trebui luată de Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei. Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal), partener în coaliţia guvernamentală din Germania alături de Partidul Social-Democrat (SPD) şi de Alianţa '90/Verzi, a anunţat că nu este de acord cu obligativitatea vaccinării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
proteste,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici