Noua variantă de coronavirus Omicron a fost detectată la 13 persoane care au sosit în Amsterdam

  • 13 pasageri dintr-un avion care a aterizat în capitala Olandei au fost testaţi pozitiv pentru noua variantă de COVID Omicron.
  • Aceştia se numără printre cei 61 de pasageri care au fost testaţi pozitiv la coronavirus.
1593 afișări
Imaginea articolului Noua variantă de coronavirus Omicron a fost detectată la 13 persoane care au sosit în  Amsterdam

NEWS ALERT Noua variantă de coronavirus Omicron a fost detectată la 13 persoane care au sosit în Amsterdam

Acest lucru vine în contextul în care în Olanda intră în vigoare restricţii stricte, pe fondul numărului record de cazuri de Covid şi a îngrijorărilor legate de noua variantă, potrivit BBC.

Printre acestea se numără închiderea localurilor mai devreme şi limitarea întâlnirilor la domiciliu.
 
Omicron a fost raportat miercuri pentru prima dată Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de către Africa de Sud, iar primele dovezi sugerează că este o variantă mult mai contagioasă.
 
Zborurile companiei naţionale olandeze KLM de la Johannesburg au sosit vineri la orele 10:30 şi 11:00, ora locală (09:30 şi 10:00 GMT). Pasagerii care au fost depistaţi pozitiv la COVID-19 au fost plasaţi în carantină la un hotel din apropierea aeroportului Schiphol din Amsterdam.
 
Celor care au fost testaţi negativ li s-a cerut să se izoleze la domiciliu timp de cinci zile şi să facă teste suplimentare, în timp ce celor aflaţi în tranzit li s-a permis să îşi continue călătoriile.
 
După ce a anunţat duminică cele 13 cazuri, ministrul Sănătăţii din Olanda a avertizat că ar putea exista şi alte cazuri ale noii variante în ţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici