Noile măsuri de combatere a pandemiei au adus şi mai multe amenzi. Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 385 de mii de lei

Grupul de Comunicare Strategică a informat că pe data de 8 ianuarie, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 1.342 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 384.567 lei.

2606 afișări
Imaginea articolului Noile măsuri de combatere a pandemiei au adus şi mai multe amenzi. Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 385 de mii de lei

Creşterea este una semnificativă în comparaţie cu data de 7 ianuarie când încă nu erau intrate în vigoare noile măsuri, în acea zi poliţiştii şi jandarmii aplicând 775 de sancţiuni contravenţionale în valoarea de 189.100 de lei.

Cea mai importantă măsură adoptată de Guvern o reprezintă obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în aer liber, fiind permise doar cele de tip medical sau FFP2, în timp ce măştile din pânză sau plastic nu mai sunt acceptate.

De asemenea, pe 8 ianuarie au fost întocmite de către structurile abilitate ale Poliţiei două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Ministerul Afacerilor Interne aminteşte cetăţenilor că au operaţionalizat o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici