Norvegia închide porturile şi aeroporturile, de luni, pentru a opri coronavirusul

  • Guvernul este gata să facă tot ce este necesar pentru a asigura economia, care a fost lovită de epidemie, şi va încerca să importe echipament medical din China, a spus Solberg într-o conferinţă de presă.
  • Avioanele care transportă cetăţeni norvegieni vor putea totuşi să aterizeze în Norvegia, iar guvernul negociază cu Norwegian Air şi SAS pentru a-i aduce acasă.
  • Transportul de mărfuri către şi din Norvegia va continua, a adăugat premierul.
2212 afișări
Imaginea articolului Norvegia închide porturile şi aeroporturile, de luni, pentru a opri coronavirusul

Norvegia închide porturile şi aeroporturile, de luni, pentru a opri coronavirusul

Norvegia va închide porturile şi aeroporturile începând de luni, în încercarea de a reduce răspândirea coronavirusului, deşi se vor face derogări atât pentru norvegienii care se întorc din străinătate, cât şi pentru mărfuri, a declarat sâmbătă premierul Erna Solberg, citată de Reuters.

Guvernul este gata să facă tot ce este necesar pentru a asigura economia, care a fost lovită de epidemie, şi va încerca să importe echipament medical din China, a spus Solberg într-o conferinţă de presă.

"Am decis să închidem aeroporturile, să închidem porturile şi să punem în aplicare controale extinse de-a lungul frontierei", a spus Solberg.

Avioanele care transportă cetăţeni norvegieni vor putea totuşi să aterizeze în Norvegia, iar guvernul negociază cu Norwegian Air şi SAS pentru a-i aduce acasă.

Transportul de mărfuri către şi din Norvegia va continua, a adăugat premierul.

Ţara nordică va implementa controale extinse asupra punctelor sale de intrare terestră, dar nu îşi va închide graniţa de 1.630 km (1.000 de mile) cu Suedia, a spus ea.

Norvegia a înregistrat trei decese legate de coronavirus, iar numărul oficial de persoane infectate a crescut la aproximativ 950.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici