Norvegia ridică majoritatea restricţiilor: doar două măsuri rămân în vigoare. Insula atinsă de virus după doi ani

  • După Danemarca, o altă ţară nordică, Norvegia, revocă restricţiile în pandemie.
  • Premierul îşi rezervă dreptul de a reintroduce măsurile necesare, în cazul în care situaţia sanitară o impune.
  • „Nu ştim dacă acesta este începutul sau sfârşitul pandemiei”, a comentat Jonas Gahr Stoere, numărul 1 în guvernul de la Oslo.
3401 afișări
Imaginea articolului Norvegia ridică majoritatea restricţiilor: doar două măsuri rămân în vigoare. Insula atinsă de virus după doi ani

Norvegia ridică majoritatea restricţiilor: doar două măsuri rămân în vigoare. Insula atinsă de virus după doi ani

După Danemarca, şi Norvegia revocă, cu efect imediat, majoritatea măsurilor anti-Covid încă în vigoare, ţinând cont de faptul că răspândirea infecţiilor nu pune în pericol, în prezent, sistemul de sănătate.

În ţară, 75% dintre cetăţeni au primit cel puţin două doze de vaccin. „Chiar dacă mulţi oameni se infectează, mai puţini oameni vor avea nevoie de spitalizare”, a anunţat, ieri, premierul de la Oslo, Jonas Gahr Stoere, la o conferinţă de presă.

„Suntem bine protejaţi de vaccinuri, aşa că putem relaxa multe măsuri”, a mai spus el. De astăzi, aşadar, restaurantele vor putea comercializa alcool după ora 23.00, „smart working”-ul nu va mai fi obligatoriu şi va fi eliminată limita actuală de 10 persoane pentru întâlnirile în locuinţe private.

Măştile şi distanţa socială rămân în vigoare

Cu toate acestea, recomandarea rămâne pentru menţinerea distanţei sociale. Persoane care vor trebui să poarte măşti şi să menţină distanţarea soclială (cel puţin un metru). Premierul - care în decembrie a introdus un lockdown parţial pentru a reduce răspândirea variantei Omicron - îşi rezervă totuşi dreptul de a reintroduce măsurile necesare, în cazul în care situaţia sanitară o impune. „Nu ştim dacă acesta este începutul sau sfârşitul pandemiei”, a spus Stoere.

Insula are 188 de locuitori, toţi vaccinaţi

Între timp, primul caz de Covid-19 a fost depistat pe insula norvegiană Utsira, în Marea Nordului. „O evitasem timp de doi ani”, a declarat primarul Mars Eide Klovning, pentru ziarul norvegian Dagbladet, adăugând că cei 188 de locuitori ai insulei sunt vaccinaţi. Nu este clar cum a ajuns virusul la Utsira, care se află la aproximativ 120 de kilometri sud de Bergen, al doilea oraş ca mărime din Norvegia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici