Noua Zeelandă pune armata la frontiere după ce au fost confirmate două cazuri de COVID-19

Premierul neozeelandez a încredinţat miercuri armatei supravegherea frontierelor după revenirea coronavirusului în arhipelag, din cauza nerespectării măsurilor de carantină. Jacinda Ardern, a catalogat drept „eşec inacceptabil” cazul a două persoane din Marea Britanie care au părăsit izolarea în Noua Zeelandă, fără a fi testate pentru coronavirus - cu care au fost diagnosticate ulterior, relatează The Guardian.

784 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă pune armata la frontiere după ce au fost confirmate două cazuri de COVID-19

Noua Zeelandă pune armata la conducerea carantinei după ce au fost confirmate două cazuri de COVID-19

„Niciodată nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru şi nu se poate repeta”, a declarat Ardern miercuri, relatează The Guardian. Premierul a precizat că armata va supraveghea carantina şi se va ocupa de procedurile de izolare a persoanelor ajunse în ţară.

Ardern a mai spus că va înlătura temporar excepţiile sub care cele două surori au putut ieşi din carantină pentru a vizita un părinte muribund.

Oficialii din domeniul sănătăţii urmăresc 320 de persoane care sunt considerate „contacte” ale femeilor şi li se va cere să fie testate. În persoanele de contact pot fi incluşi pasagerii din zborul lor către Noua Zeelandă şi alţi călători aflaţi în carantină la hotelul lor din Auckland, precum şi personalul hotelului şi echipajul de zbor. Femeile sunt acum izolate cu o rudă, au spus oficialii.

Ardern a spus că noile cazuri nu au schimbat statutul de ţară fără Covid. „Definiţia noastră a presupus întotdeauna că vor exista cazuri la graniţă”, a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici