Numărul în creştere al pacienţilor infectaţi cu Sars-CoV-2 a determinat Spitalul Victor Babeş din Timişoara să suplimenteze paturile. Câte sunt disponibile acum

Numărul de paturi în zona roşie a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timişoara a fost suplimentat de luni, după ce în ultimele zile a fost „o explozie” de pacienţi care au ajuns la unitatea medicală.

393 afișări
Imaginea articolului Numărul în creştere al pacienţilor infectaţi cu Sars-CoV-2 a determinat Spitalul Victor Babeş din Timişoara să suplimenteze paturile. Câte sunt disponibile acum

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit reprezentanţilor spitalului, numărul de paturi a fost suplimentat cu 23, astfel că totalul locurilor destinate pacienţilor cu Covid în Secţia de Boli Infecţioase a unitaţii ajunge la 99.

„În ultimele zile a fost o explozie, practic, de pacienţi infectaţi cu Sars CoV 2 care au ajuns la noi, având forme moderate, dar şi severe. Nu puţini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar. Am fost nevoiţi să extindem zona roşie şi am introdus alte câteva saloane de la boli infecţioase. Pacienţii care erau în acele saloane până acum au fost mutaţi intr-o <zonă albă> de pe o altă secţie. Pentru asta am reorganizat Secţia de Pneumologie. Vrem să o păstrăm <albă>. Nu ne putem permite să neglijăm pacienţii cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme. La etajul 1 vor fi trataţi atât pacienţii cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC, dar şi cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi trataţi pacienţii cu TBC. Nu vom renunţa la paturile din zona albă în care trebuie să tratăm pacienţii cu afecţiuni pulmonare care necesită internare”, a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie dr. Victor Babeş Timişoara.

Reprezentanţii unităţii medicale anunţă că, în viitor, se are în vedere şi înfiinţarea unei secţii de pre-terapie pentru pacienţii cu COVID 19 cu forme severe şi foarte severe de boală, aceasta în funcţie de evoluţia cazurilor.

„Am mai spus-o şi o repet, acest val 4 de COVID 19, care ne va lovi cu forţă, este valul nevaccinaţilor. Aproape 98 la sută din cei care vin în spital şi au forme moderate sau severe de boală nu au fost imunizaţi. Cei câţiva pacienţi internaţi, vaccinaţi cu doză completă şi care au o formă medie de boală, deci nu severă, au o imunitate scăzută din cauza unor comorbidităţi, de exemplu neoplazii sau alte afecţiuni foarte grave, iar vaccinul nu îşi face în totalitate efectul. În acelaşi timp, avem foarte mulţi pacienţi cu COVID tineri, bineînţeles, nevaccinaţi”, a mai spus managerul.

Conform acestuia, luni, în Spitalul Victor Babeş sunt internaţi 81 de pacienţi cu COVID 19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici