O altă ţară din Europa a suspendat vaccinările cu prima doză de AstraZeneca, după decesul unui pacient care primise serul

  • Slovacia a suspendat marţi vaccinările cu prima doză de vaccin AstraZeneca.
  • Autorităţile examinează cazul unui pacient care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit serul.
  • Danemarca a renunţat total la vaccinul produs de AstraZeneca.
1351 afișări
Imaginea articolului O altă ţară din Europa a suspendat vaccinările cu prima doză de AstraZeneca, după decesul unui pacient care primise serul

O altă ţară din Europa a suspendat vaccinările cu prima doză de vaccin AstraZeneca, după decesul unui pacient care primise serul

Slovacia a suspendat marţi vaccinările cu prima doză de vaccin AstraZeneca, după ce a anunţat că examinează cazul unui pacient care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit serul.
 
„Numai persoanele care aşteaptă a doua doză sunt vaccinate în prezent cu AstraZeneca. Utilizarea serului acestei companii cu prima doză a fost suspendată,” a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, citat de Le Figaro.
 
Ministrul Sănătăţii, Vladimir Lengvarsky, a anunţat săptămâna trecută că Slovacia îşi va revizui strategia de vaccinare în urma apariţiei unui cheag de sânge care a dus la decesul unui pacient care a primit un vaccin AstraZeneca.
 
Mai multe ţări din Uniunea Europeană au restricţionat vaccinările cu AstraZeneca după ce s-a stabilit o legătură între vaccin şi cheagurile de sânge foarte rare, dar adesea fatale. Danemarca a renunţat total la vaccin, deoarece experţii britanici au recomandat un vaccin alternativ pentru persoanele cu vârsta sub 40 de ani. 
 
Marţi, multe state braziliene, inclusiv Sao Paulo şi Rio de Janeiro, au anunţat că au suspendat vaccinarea femeilor însărcinate cu serul AstraZeneca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici