O insulă din Oceanul Atlantic este pe punctul de a obţine imunitatea de grup a populaţiei contra Covid-19. Ce spun specialiştii

  • Insula Corvo aparţine de arhipeleagul Azore, care din punct de vedere administrativ este deţinut de Portugalia
  • Aproximativ 85% din populaţia insulei s-a vaccinat cu a doua doză de vaccin anti Covid-19
  • Specialiştii estimează că până la sfârşitul lunii, toţi localnicii se vor bucura de imunitatea de grup
3282 afișări
Imaginea articolului O insulă din Oceanul Atlantic este pe punctul de a obţine imunitatea de grup a populaţiei contra Covid-19. Ce spun specialiştii

Sursa foto: profimedia

Mica insulă portugheză Corvo din arhipeleagul Azore găzduieşte aproximativ 400 de persoane. Singurul medic de pe insulă susţine, după ce a vaccinat cea mai mare parte a populaţiei împotriva COVID-19, că în curând rezidenţii vor atinge imunitatea de grup.

„Există o atmosferă de sărbătoare în Corvo. În curând toată populaţia va fi vaccinată iar marea majoritate a locuitorilor insulei ar putea deveni imuni până la sfârşitul lunii. De acum, ne vom simţi în siguranţă”, a declarat dr. Antonio Salgado.

Autorităţile din Corvo, cea mai mică insulă din arhipelagul Azore, au încheiat vineri vaccinarea a 322 de persoane cu a doua doză de vaccin COVID-19. Aceasta reprezintă aproximativ 85% din populaţia insulei şi 95% dintre cei eligibili să primească tratamentul.

Imunitatea de grup se obţine atunci când un număr important de oameni dintr-o populaţie au organismul suficient de puternic încât să răspundă eficient unei infecţii prin stoparea răspândirii acesteia.

Experţii susţin că fenomenul se produce atunci când între 50% şi 70% dintr-o populaţie obţin imunitatea prin vaccinare.

Insula a raportat un singur caz de coronavirus de la începutul pandemiei, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici