O ţară europeană înăspreşte restricţiile pentru cei care nu au certificatul verde. Iată ce nu vor avea voie să facă nevaccinaţii

  • Începând de luni, mai multe activităţi publice vor fi interzise tuturor celor care nu deţin aşa numitul Super Green Pass.
  • Noul certificat va fi necesar pentru a intra în teatre, cinematografe, cluburi, concerte, evenimente sportive, restaurante şi baruri până la jumătatea lunii ianuarie.
1372 afișări
Imaginea articolului O ţară europeană înăspreşte restricţiile pentru cei care nu au certificatul verde. Iată ce nu vor avea voie să facă nevaccinaţii

O ţară europeană înăspreşte restricţiile. Iată ce nu vor avea voie să facă nevaccinaţii

Italia a introdus restricţii mai dure pentru persoanele nevaccinate pe fondul îngrijorării create de varianta Omicron şi a unei potenţiale creşteri a numărului de infectări. 

Începând de luni, mai multe activităţi publice vor fi interzise tuturor celor care nu deţin aşa numitul Super Green Pass. Noul certificat va fi necesar pentru a intra în teatre, cinematografe, cluburi, concerte, evenimente sportive, restaurante şi baruri până la jumătatea lunii ianuarie.

Noile măsuri întăresc certificatele Covid deja existente, care pot fi obţinute în urma unui test negativ sau prin vaccinare.

Italia se confruntă cu o creştere a infetărilor cu coronavirus de la mijlocul lunii octombrie.

Există, de asemenea, îngrijorări în întreaga Europă cu privire la răspândirea variantei Omicron, despre care experţii se tem că ar putea fi mai transmisibilă şi ar putea scadea eficacitatea vaccinurilor. 

Italia a fost devastată de pandemie în primele valuri şi se numără printre statele cu cel mai ridicat bilanţ asociat deceselor determinate de Covid din lume, cu peste 134.000 de victime înregistrate.

Chiar şi aşa, mai multe oraşe italiene au impus reguli care obligă oamenii să poarte măşti, chiar şi  în spaţii deschise.

Italia a introdus certificatele verzi în luna august pentru accesul în instutuţiile culturale şi sociale, apoi a extins măsura să cuprindă necesitatea prezentării dovezii acestuia la locul de muncă din luna octombrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici