Vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca nu este pregătit pentru aprobarea în Europa, spune un oficial al autorităţii europene de supraveghere

Autoritatea Europeană pentru Medicamente, cel mai probabil, nu va putea aproba vaccinul COVID-19 dezvoltat de producătorul de medicamente AstraZeneca şi de Universitatea Oxford în ianuarie, a declarat directorul executiv adjunct al autorităţii europene de supraveghere, Noel Wathion.

2064 afișări
Imaginea articolului Vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca nu este pregătit pentru aprobarea în Europa, spune un oficial al autorităţii europene de supraveghere

Oficial: Vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca nu este pregătit pentru aprobarea în Europa

„Nici măcar nu au depus o cerere la noi”, a spus Wathion într-un interviu pentru ziarul belgian Het Nieuwsblad publicat marţi.

Autorităţile de reglementare europene au primit doar câteva informaţii despre vaccin, a spus Wathion.

„Nici măcar suficient pentru a garanta o licenţă de comercializare condiţionată”, a spus el.

„Avem nevoie de date suplimentare despre calitatea vaccinului. Şi după aceea, compania trebuie să depună o cerere oficială. ”

Acest lucru a face „improbabilă” o aprobare luna viitoare, a spus Wathion.

AstraZeneca a declarat pentru Reuters săptămâna trecută că vaccinul său COVID-19 este probabil eficient împotriva noii variante a coronavirusului, adăugând că studiile sunt în curs de desfăşurare.

Compania a trimis un pachet complet de date despre vaccinul său autorităţii britanice de reglementare în domeniul medicamentelor, a declarat ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici