Olanda suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, după ce o femeie imunizată cu acest ser a murit

  • Olanda a suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca COVID-19 pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani.
  • O femei care fusese imunizată cu acest ser a murit.
  • Olanda a înregistrat aproximativ 1,2 milioane de cazuri de coronavirus în total şi peste 16.500 de decese.
1973 afișări
Imaginea articolului Olanda suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, după ce o femeie imunizată cu acest ser a murit

ULTIMA ORĂ. Olanda suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, după ce o femeie imunizată cu acest ser a murit

Olanda a suspendat temporar, vineri, utilizarea vaccinului AstraZeneca COVID-19 pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, după moartea unei femei care fusese imunizată cu acest ser, a declarat Ministerul Sănătăţii din această ţară, relatează Reuters.
 
Aproximativ 10.000 de programări pentru vaccinare urmau să fie anulate.
 
Decizia a fost luată în urma noilor rapoarte ale agenţiei de monitorizare a medicamentelor Lareb şi a discuţiilor cu autorităţile sanitare, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.
 
AstraZeneca a declarat că lucrează cu autorităţile olandeze pentru a răspunde oricăror întrebări.
 
”Autorităţile din Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au ajuns la concluzia că beneficiile utilizării vaccinului nostru pentru a proteja oamenii de acest virus mortal depăşesc în mod semnificativ riscurile la toate grupele de vârstă a adulţilor,” a spus compania.
 
Agenţia olandeză Lareb, care urmăreşte efectele secundare ale medicamentelor, a declarat vineri că a primit cinci rapoarte cu cazuri de tromboză după vaccinările cu serul AstraZeneca, inclusiv la o femeie care a murit.
 
Lareb a precizat că incidentele au avut loc între a şaptea şi a zecea zi după vaccinare.
 
„Sunt femei între 25 şi 65 de ani. Trei au prezentat embolii pulmonare extinse. Una a murit şi una a avut o hemoragie cerebrală,” a precizat agenţia.
 
Aproximativ 400.000 de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca în Olanda în perioada respectivă.
 
Olanda a înregistrat aproximativ 1,2 milioane de cazuri de coronavirus în total şi peste 16.500 de decese.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici