Omicron şi Delta perturbă sfârşitul anului 2021. Un nou record de cazuri şi în SUA

  • SUA a atins un nou record al mediei cazurilor de COVID-19 raportate într-o săptămână.
  • Dr. Ashish Jha, Decanul Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii Brown, anunţă că luna ianuarie va fi una foarte grea, cu multe cazuri de îmbolnăviri.
  • Dr. Anthony Fauci, despre Revelion: „Vor mai fi alţi ani pentru a face asta. Dar nu anul acesta!”
171 afișări
Imaginea articolului Omicron şi Delta perturbă sfârşitul anului 2021. Un nou record de cazuri şi în SUA

Omicron şi Delta perturbă sfârşitul anului 2021. Un nou record de cazuri şi în SUA

Statele Unite ale Americii au atins o medie pe şapte zile de 254.496 cazuri noi de COVID-19, depăşind recordul anterior al ţării de aproximativ 251.989 de cazuri zilnice, raportat pe 11 ianuarie.

Cifrele impresionante vin pe fondul unei accelerări rapide a infecţiilor din cauza noii tulpini descoperite la finalul lunii noiembrie în Africa. Experţii prevăd că varianta Omicron, cea mai contagioasă de până acum, va face începutul anului 2022 foarte dificil.

„Ianuarie va fi o lună foarte, foarte grea. Iar populaţia ar trebui să se pregătească pentru o lună în care mulţi oameni se vor infecta”, a spus dr. Ashish Jha, Decanul Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii Brown, citat de CNN.

Majoritatea oamenilor care sunt vaccinaţi şi imunizaţi nu se vor îmbolnăvi sau vor avea forme uşoare de boală, însă acest lucru nu va fi valabil şi pentru cei nevaccinati, a completat dr. Jha.

Mulţi oameni care nu au primit un vaccin se vor îmbolnăvi şi va fi destul de perturbator pentru societate. Speranţa mea este că, pe măsură ce ajungem în februarie şi, cu siguranţă, când ajungem în luna martie, numărul infecţiilor va scădea mult şi, de asemenea, vremea va începe să se îmbunătăţească. Asta ne va fi de ajutor", a mai spus Decanul Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii Brown.

Pe lângă vaccinare şi imunizare, oamenilor le este recomandat să se protejeze, luând măsuri de precauţie mai ales în public.

„Aş îndemna oamenii să poarte o mască de calitate superioară oricând se află într-un loc aglomerat şi vor sta în interior pentru o perioadă lungă de timp”, a spus dr. Jha. Totodată, acesta a subliniat că o mască N95 sau KF94 oferă o protecţie mult mai bună decât măştile chirurgicale.

În ceea ce priveşte noaptea de Revelion, dr. Anthony Fauci recomandă să se evite petrecerile cu mulţi oameni despre care nu poţi şti dacă sunt vaccinaţi sau nu.

Când vorbeşti de o petrecere de Revelion la care sărbătoresc 30, 40, 50 de persoane, nu ştii stadiul vaccinării, iar eu ţi-aş recomanda cu tărie: Stai departe de asta anul acesta! Vor mai fi alţi ani pentru a face asta. Dar nu anul acesta!”, a spus Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergie şi Boli Infecţioase din SUA.

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici