OMS a anunţat că a găsit probleme la o unitate unde se produce vaccinului Sputnik V

  • Vaccinul Sputnik V, utilizat pe scară largă în Rusia şi aprobat pentru utilizare în peste 60 de ţări, este supus unei revizuiri de către OMS şi Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).
  • OMS şi-a exprimat îngrijorările legate de unitatea Pharmstandard-UfaVITA, una dintre cele patru unde se produce serul şi se umplu dozele.
  • Verificarea OMS a avcut loc în perioada 31 mai - 4 iunie.
362 afișări
Imaginea articolului OMS a anunţat că a găsit probleme la o unitate unde se produce vaccinului Sputnik V
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că a descoperit probleme la o fabrică din Rusia unde se produce vaccinul anti-Covid Sputnik V, notează Reuters.
 
Vaccinul Sputnik V, utilizat pe scară largă în Rusia şi aprobat pentru utilizare în peste 60 de ţări, este supus unei revizuiri de către OMS şi Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). 
 
Într-un raport preliminar publicat miercuri, OMS şi-a exprimat îngrijorările legate de unitatea Pharmstandard-UfaVITA, una dintre cele patru unde se produce serul şi se umplu dozele.
 
Problemele nu se refereau la siguranţa sau eficacitatea vaccinului, a declarat Pharmstandard-UfaVITA într-un comunicat. Unitatea este responsabilă numai pentru umplerea flacoanelor de vaccin Sputnik V produse în altă parte.
 
Îngrijorările privind liniile de îmbuteliere au fost rezolvare complet a susţinut compania: ”Invităm OMS pentru o nouă inspecţie. Rămânem pe deplin transparenţi”.
 
La faţa locului, echipa de inspecţie a OMS a găsit probleme cu integritatea datelor şi rezultatele testelor produse în timpul controalelor de calitate ale vaccinului.
 
Raportul „a identificat, de asemenea, preocupări cu privire la implementarea unor măsuri adecvate pentru a atenua riscurile de contaminare încrucişată”, şi cu mediul steril, inclusiv în ce priveşte îmbrăcămintea celor care operează liniile de îmbuteliere.
 
În plus, a constatat probleme cu urmărirea şi identificarea loturilor de vaccinuri fabricate la faţa locului.
 
Verificarea OMS a avcut loc în perioada 31 mai - 4 iunie.
 
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că toate plângerile au fost luate în considerare şi că s-au făcut toate modificprile necesare procesului de producţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici