OMS: Omicron va infecta în următoarele 6-8 săptămâni peste jumătate din populaţia Europei

Varianta Omicron va infecta mai mult de jumătate din populaţia Europei în 6 - 8 săptămâni, estimează OMS.

5384 afișări
Imaginea articolului OMS: Omicron va infecta în următoarele 6-8 săptămâni peste jumătate din populaţia Europei

Sursa foto: Mediafax Foto

Mai mult de jumătate din populaţia europeană ar urma să fie infectată cu varianta Omicron a coronavirusului în următoarele 6 - 8 săptămâni, a declarat marţi cel mai înalt oficial european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Europa a înregistrat peste 7 milioane de cazuri noi COVID-19 în prima săptămână din acest an, mai mult decât dublu pe o perioadă de două săptămâni, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă, conform Reuters.

„În acest ritm, Institutul pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii prognozează că peste 50% din populaţia Europei va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni", a declarat Kluge.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici