Patru cazuri de coronavirus confirmate într-o singură zi în România. Primul pacient diagnosticat în Bucureşti. Bilanţul la nivel naţional

  • Un bărbat de 72 de ani, din Galaţi, care a venit din Lombardia, a fost confirmat, sâmbătă, cu noul coronavirus.
  • Totodată, în cursul zilei de sâmbătă, au mai fost confirmate alte trei cazuri, respectiv două adolescente din Hunedoara şi Timişoara, dar şi un bărbat din Bucureşti.
  • Bilanţul la nivel naţional a ajuns la 13 îmbolnăviri cu virusul 2019-nCov.
21486 afișări
Imaginea articolului Patru cazuri de coronavirus confirmate într-o singură zi în România. Primul pacient diagnosticat în Bucureşti. Bilanţul la nivel naţional

Sursa foto: Profimedia

SITUAŢIA ÎN ROMÂNIA DUMINICĂ Două cazuri de coronavirus, depistate duminică în România. Bilanţul la nivel naţional a crescut la 15.

 

UPDATE ora 19.30 Un bărbat a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, la Galaţi

„Este vorba despre un bărbat de 72 ani, din Galaţi care a venit din Lombardia in data de 29 februarie. În data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiţia de caz COVID 19”; au transmis reprezentanţii GCS, într-o informare de presă remisă, sâmbătă, MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că „în acest context, în data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul judeţean Galaţi, secţia de boli infecţioase unde se afla în prezent internat”.

Conform informaţiilor primite de reprezentanţii GCS, bărbatul este, în prezent, în stare generală ameliorată şi nu mai are febră.

La nivel naţional se află în carantină 16 persoane, pentru alte 12.977 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

„Până la această oră au fost prelevate şi analizate 809 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 798 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul”, anunţă GCS.

UPDATE ora 19.00 Firea: Cele trei persoane care au intrat în contact cu bucureşteanul cu noul COVID-19, în carantină

„Primul caz de coronavirus confirmat in Bucuresti. Un domn de 49 de ani, român, care a venit de la Roma. A stat izolat voluntar la domiciliu din 27 februarie. A făcut febră, stare generală proastă. Acum se află internat la Institutul de boli infecţioase Matei Balş din Bucureşti”, a scris Gabriela Firea, sâmbătă, pe Facebook.

Edilul a adăugat că alte opt persoane au părăsit carantina.

„Cele 3 persoane cu care pacientul cu COVID 19 a intrat în contact merg în carantină, în cladirea pusă la dispoziţie de Primaria Capitalei. La acea locaţie mai sunt în carantina 5 persoane (3 români şi 3 chinezi). Alte 8 au părăsit carantina. Ţin legătura permanent cu secretarul de stat, Raed Arafat, pentru a aplica toate măsurile pe care le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a conchis Firea.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunţat, sâmbătă, că trei persoane care au intrat în contact cu bucureşteanul care a fost confirmat cu noul coronavirus vor merge în carantină în clădirea pusă la dispoziţie de către PMB.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus depistat la Bucureşti. Bilanţul a ajuns la 12 în România

„Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul COVID-19”, au transmis reprezentanţii GCS, într-o informare de presă remisă, sâmbătă, MEDIAFAX.

Acesta este primul caz depistat în Bucureşti.

Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în ţară.

„Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a solicitat izoleta pentru transportul său la Institutul Naţional de Boli Infecţioase şi a demarat ancheta epidemiologică. Astfel, epidemiologii au început stabilirea contacţilor bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare”, mai arată sursa citată.

Un număr de 16 de persoane sunt în carantină şi 12.977 sunt monitorizate la domiciliu din cauza coronavirusului, anunţă, sâmbătă, autorităţile. Până în prezent, sunt 13 cazuri de persoane confirmate cu noul virus. O şcoală din Timişoara, unde trei tineri s-au îmbolnăvit, a fost închisă.

Penultimul caz anunţat de reprezentanţii GCS a fost cel al unei adolescente de 15 ani din Timişoara, care studiază în aceeaşi unitate de învăţământ cu ceilalţi doi tineri de 16 ani din oraş, confirmaţi ca purtători ai virusului, dar într-o altă clasă.

Celălalt caz, anunţat anterior, este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în acelaşi avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de vineri cu infecţie cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici