Peste 58.000 de persoane au fost programate pentru vaccinul Moderna în ultimele 24 de ore

Peste 58.000 de persoane s-au programat pentru imunizare cu vaccinul Moderna în ultimele 24 de ore, a anunţat joi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

415 afișări
Imaginea articolului Peste 58.000 de persoane au fost  programate pentru vaccinul Moderna în ultimele 24 de ore

Peste 58.000 de persoane au fost programate pentru vaccinul Moderna în ultimele 24 de ore

Astfel, au fost programate pentru vaccinare 30.000 de persoane cu vârste de peste 65 de ani, ceea ce reprezintă 51.7% din total programărilor, 27.250 de persoane cu boli cronice, adică 47% din total, şi 770 de persoane cu dizabilităţi, 1.3% din totalul programărilor.

CNCAV anunţă că mai sunt disponibile 64.000 de locuri pentru programare.

Miercuri au fost deschise 73 de cabinete noi pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Moderna, în 24 de judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti.

CNCAV precizează că programarea este disponibilă pentru persoanele vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu acestea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici