Pfizer anunţă că vaccinul anti-COVID pentru copii are o eficacitate de peste 90%. Când ar urma să înceapă imunizarea

Vaccinul anti-COVID pentru copii produs de compania Pfizer este sigur şi are o eficacitate de aproape 91% în prevenirea infectării în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, arată un studiu publicat vineri şi citat de AP News.

995 afișări
Imaginea articolului Pfizer anunţă că vaccinul anti-COVID pentru copii are o eficacitate de peste 90%. Când ar urma să înceapă imunizarea

Pfizer anunţă că vaccinul anti-COVID pentru copii are o eficacitate de peste 90%. Când ar urma să înceapă imunizarea

Documentul a apărut în condiţiile în care autorităţile din SUA se pregătesc de o amplă campanie de vaccinare a copiilor.

Primele vaccinuri ar putea fi făcute în noiembrie, după apariţa aprobării vaccinului, iar scopul este ca până la finalul anului să fie vaccinaţi peste 20 de milioane de copii între 5 şi 11 ani.

La studiul Pfizer au participat 2.268 de copii care au fost injectaţi cu doze ale vaccinului. Au fost folosite doze mici de vaccin (o treime din cantitatea pentru tineri şi adulţi), iar rezultatul a fost că medicamentul a avut o eficacitate de 91%.

Participanţii au dezvoltat anticorpi la fel de puternici ca în cazul tinerilor, se mai arată în studiul american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici