Pfizer şi Moderna cercetează eficienţa vaccinurilor existente pentru noua tulpină de coronavirus

  • Pfizer şi Moderna testează eficienţa vaccinurilor pentru noua tulpină coronavirus
  • Vaccinurile au fost eficiente pentru precedentele mutaţii ale coronavirusului
  • Rezultalele noilor teste ar putea veni în câteva săptămâni
2689 afișări
Imaginea articolului Pfizer şi Moderna cercetează eficienţa vaccinurilor existente pentru noua tulpină de coronavirus

Pfizer/BioNTech şi Moderna au anunţat că verifică dacă vaccinurile pe care le-au dezvoltat sunt eficiente şi pentru noua tulpină de coronavirus. Până acum, nu sunt date care să arate că serurile nu sunt eficiente, a declarat şefa Agenţiei Europene a Medicamentului.

Cele două companii au prelevat probe de sânge de la oameni deja vaccinaţi, ca să vadă dacă sistemul lor imunitar răspunde suficient de puternic la atacul virusului. Rezultatele vor apărea după câteva săptămâni.

Un profesor din Statele Unite, specializat în boli infecţioase, a declarat pentru CNN că este posibil ca eficienţa vaccinului să fie mai mică în faţa noii tulpini, dar nu va fi anulată. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici