Platforma europeană pentru certificatele de vaccinare. Dacian Cioloş: „Nu va fi un paşaport”

  • Europarlamentarul Dacian Cioloş anunţă crearea unei platforme europene pentru certificatele de vaccinare, testele PCR şi dovezile de anticorpi.
  • Liderul grupului parlamentar Renew Europe susţine că nu este vorba despre apariţia unui paşaport de vaccinare sau de impunerea unor restricţii.
2893 afișări
Imaginea articolului Platforma europeană pentru certificatele de vaccinare. Dacian Cioloş: „Nu va fi un paşaport”

Europarlamentarul Dacian Cioloş a anunţat duminică seara, la Digi 24, că săptămâna viitoare Comisia Europeană va prezenta o propunere legislativă privitoare la apariţia unei platforme europene.

Pe portal vor fi certificatele de vaccinare, testele PCR negativ sau dovezile de anticorpi ale cetăţenilor europeni care circulă, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să aibă asupra lor documente doveditoare. Nu va fi un paşaport şi nu vor fi restricţii, a spus Cioloş.

„Săptămâna viitoare Comisia Europeană va veni cu o propunere legislativă pentru crearea acestei platforme europene la care se vor conecta statele membre şi prin care se va emite acest certificat de vaccinare sau de test PCR negativ sau de dovadă de anticorpi. Ca poată circula liber cetăţenii, indiferent de motivul pentru care circulă. Nu va fi un paşaport, nu vor fi restricţii, ci va fi un certificat care să faciliteze circulaţia fără să mai fie oprit la fiecare frontieră să se verifice un document”, a explicat Dacian Cioloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici