Portugalia refuză liniile de creditare europene în favoarea unei finanţări avantajoase

  • Ministrul portughez al finanţelor este de părere că fondurile pot fi utilizate în caz de nevoie, dar pentru situaţia curentă nu este necesar
  • Portugalia are o piaţă deja formată datorită ajustării economice efectuate în ultimii ani
  • Toate statele membre sunt eligibile pentru accesarea liniilor de creditare pentru suport în situaţii urgente
7009 afișări
Imaginea articolului Portugalia refuză liniile de creditare europene în favoarea unei finanţări avantajoase

Guvernul portughez a exclus vineri utilizarea de către ţara lusitană a liniilor de credit aferente mecanismului european de stabilitate datorită condiţiilor favorabile de piaţă create în ultimii ani. Mecanismul European de Stabilitate este un fond de finanţare pe care statele membre ale Uniunii Europene îl pot accesa în cazul în care economiile naţionale intră în colaps pe fondul unei situaţii de urgenţă.

Ministrul portughez al finanţelor, Ricardo Mourinho Félix, a declarat că datorită mecanismelor de ajustare ale pieţei din ultimii ani Portugalia are acces la finanţări favorabile şi nu vede necesitatea utilizării liniilor de credit europene. El a făcut diferenţierea clară între liniile de creditare şi liniile de precauţie, pe care Portugalia le va folosi drept rezervă doar dacă situaţia o impune.

Statele membre ale UE care solicită sprijin se vor angaja să utilizeze liniile de precauţie pentru a finanţa cheltuielile interne direct sau indirect legate de îngrijirea sănătăţii, tratamentul şi prevenirea Covidu-19. Instrumentul financiar vine astfel în sprijinul statelor afectate de pandemie, relatează Correio da Manhã.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici