Povestea medicului rezident din Maroc care îngrijeşte bolnavii de Covid 19 din Arad

  • Un medic rezident din Maroc îi îngrijeşte pe bolnavii de Covid 19 internaţi la Spitalul Judeţean din Arad.
  • El face acest lucru încă de la debutul epidemiei.
633 afișări
Imaginea articolului Povestea medicului rezident din Maroc care îngrijeşte bolnavii de Covid 19 din Arad

Povestea medicului rezident din Maroc care îngrijeşte bolnavii de Covid 19 din Arad

El Mahdi Mouchtahi este originar din Maroc. El este medic rezident, în anul I, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. De la începutul pandemiei este alături de personalul medical al spitalului şi de pacienţii trataţi pe secţia Covid 19.

„Mahdi este de un real folos pentru întreaga echipă medicală. Zilnic este la spital şi ne ajută cu tot ce este necesar pentru tratarea pacienţilor de pe secţie”, a povestit medicul Dana Olar, coordonatorul Secţiei Covid 19.

El Mahdi Mouchtahi trebuia să se întoarcă din Maroc în Arad la începutul anului. Din cauza pandemiei, el nu a putut ajunge în România până în luna martie. De atunci, munceşte cot la cot cu medicii români.

„Trebuia să încep primul an de rezidenţiat la Arad cu aproximativ o lună mai devreme însă se anulaseră cursele cu avionul şi am rămas acasă până în luna martie. M-am gândit puţin, dacă să rămân sau nu acasă dar am considerat că medicii au nevoie şi de ajutorul meu. Aşa că din luna martie sunt tot pe secţia doamnei dr. Dana Olar şi zi de zi intru la pacienţii diagnosticaţi cu Covid19”, a declarat, pe Facebook, El Mahdi Mouchtahi.

Medicul rezident intră, zilnic, cel puţin trei ore în saloanele pacienţilor

„Este o perioadă extrem de grea pentru toată lumea. Orice mână de ajutor este importantă şi am ales să stau aici şi să ajut cu tot ceea ce pot. Aici am învăţat să fiu medic, am fost primit în această echipă şi consider că este de datoria mea să ajut. Nu ascund faptul că este greu să stăm echipaţi ore întregi cu acel costum de protecţie în care este foarte cald, că uneori obosim dar ştim că toate eforturile pe care le depunem sunt pentru a ne salva semenii aflaţi în suferinţă”, a mai spus El Mahdi Mouchtahi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici