Precizare de la RO Vaccinare: vaccinurile împotriva COVID-19 nu conţin oxid de grafen

Specialiştii susţin că vaccinurile împotriva Covid-19 nu conţin oxid de grafen. Informaţia a pornit în urma unui studiu cu erori, realizat în Spania, anunţă RO Vaccinare.

2341 afișări
Imaginea articolului Precizare de la RO Vaccinare: vaccinurile împotriva COVID-19 nu conţin oxid de grafen

Precizare de la RO Vaccinare: vaccinurile împotriva COVID-19 nu conţin oxid de grafen

Informaţia privind oxidul de grafen s-a răspândit pe reţelele de socializare,

„Vaccinurile împotriva Covid-19 nu conţin oxid de grafen! Mai multe articole şi postări pe platformele de social media care afirmă fals că „oxidul de grafen” este prezent în vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 şi care citează un studiu al unui profesor de la Universitatea din Almeria, Spania în acest sens au fost distribuite de mii de ori în mai multe limbi”, scrie pe pagina oficială RO Vaccinare.

Specialiştii susţin că studiul este greşit, iar reprezentanţii universităţii spaniole „s-au distanţat” de document.

„Acuzaţia este nefondată şi provine dintr-un studiu greşit metodologic. Experţii au confirmat pentru AFP că nu există dovezi privind prezenţa acestor substanţe în vaccinul Pfizer - sau în vreun alt vaccin disponibil pe piaţa din Europa de astăzi. Mai mult, universitatea s-a distanţat de document şi de concluziile sale”, mai scrie pe pagina RO Vaccinare.

Grafenul este un compus format din particule minuscule despre care se spune că are proprietăţi antibacteriene şi antivirale. Este flexibil, conductiv, uşor, puternic şi se pare că este cel mai subţire material din lume, ceea ce îl face atractiv pentru inovaţie. Materialul a fost izolat pentru prima dată în 2004.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici