Premierul Orban explică de ce se închid pieţele acoperite de luni, 9 noiembrie

  • Premierul Ludovic Orban a explicat motivul pentru care se închid pieţele acoperite.
  • Primăriile pot organiza pieţe volante pentru a permite vânzarea produselor agricole de către producătorii agricoli.
  • Orban a precizat că restricţiile legat de pieţe au fost luate pe o perioadă limitată.
1585 afișări
Imaginea articolului Premierul Orban explică de ce se închid pieţele acoperite de luni, 9 noiembrie

Premierul Ludovic Orban a explicat motivul pentru care se închid pieţele acoperite: virusul se transmite mai uşor. Autorităţile pot deschide pieţe volante, în care să vină numai producători agricoli.

Întrebat despre măsura ănchiderii pieţelor acoperite, premierul a răspuns că decizia închiderii a venit în baza evaluărilor făcute din cercetări.

„A rezultat că pieţele închise, spre deosebire de supermarket-uri, unde regulile sunt respectate cu stricteţe, în pieţele deschise şi din cauza modului în care se manevrează marfa, şi din cauza circulaţiei aerului, şi din cauza faptului că nu se respectă obligaţia portului măştii şi alte reguli de distanţare, se transmite mai uşor”, a spus Orban.

În plus, primăriile pot organiza pieţe volante pentru a permite vânzarea produselor agricole de către producătorii agricoli.

”Vreau să menţionez: de către producătorii agricoli, pentru că din păcate, o mare parte din cei care desfac marfa în pieţe numai producători agricoli nu sunt. Obţin certificatul de producător deşi nu au muncit pământul în viaţa lor,” a adăugat Orban.

Orban a precizat că restricţiile legat de pieţe au fost luate pe o perioadă limitată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici