Primarul italian care crede că "apa miraculoasă" din localitate îi protejează pe oameni de COVID-19. E singurul oraş din nord neafectat de coronavirus

Locuitorii oraşului Montaldo Torinese, din regiunea nordică Piemonte, au fost cruţaţi până acum de coronavirus. Asta în timp ce toată Italia, dar mai ales partea de nord, îşi plânge morţi în cea mai neagră perioadă a ţării de la Al Doilea Razboi Mondial.

8718 afișări
Imaginea articolului Primarul italian care crede că "apa miraculoasă" din localitate îi protejează pe oameni de COVID-19. E singurul oraş din nord neafectat de coronavirus

Primarul italian care crede că "apa miraculoasă" din localitate îi protejează pe oameni de COVID-19. E singurul oraş din nord neafectat de coronavirus

La Montaldo circulă o legendă că populaţia satului este protejată de o apă miraculoasă care ar fi vindecat de pneumonie armata lui Napoleon Bonaparte în sec. XIX.

Montaldo Torinese se află la 19 km de Torino, capitala regiunii Piemonte, oraş afectat cu 3658 de cazuri dintr-un total de 8206 cazuri în toată regiunea.

Apa din fântâna de la Montaldo Torinese, un oraş cu 720 de locuitori, e mândria locală deoarece se presupune că a ajutat armata lui Napoeleon campată acolo în iunie 1800 înaintea unei bătălii desfăşurate în apropiere, la Marengo.

"Legenda spune că generalii lui Napoleon erau bolnavi cu pneumonie. Datorită aerului curat şi impecabil din zona de ţară, dar şi datorită aceste ape din fântână, s-au vindecat. În acea perioadă, probabil apa chiar i-a ajutat. Dar acum fântâna e închisă iar apa e folosită doar la irigaţii. Nu poţi să o bei", a declarat Sergio GAiotti, primarul satului, pentru Guardian.

Napoleon a învins armata Austriei atunci pe câmpurile de luptă de la Marengo.

Acum populaţia din Montaldo este formată în mare parte din vârstnici, dar sunt şi câteva familii tinere care fac naveta la Torino, unde muncesc. Gaiotti crede că aerul curat şi stilul de viaţă sănătos ajuta populaţia din satul său sa nu fie afectată de coronavirus. El a distribuit preventiv măşti tuturor familiilor.

"Aici nu există industrie, majoritatea oamenilor sunt artizani. Am pus afişe de la început cu măsuri de precauţie, să se spele pe mâini des şi să evite contactul. Suntem prima comunitate din zonă care a distribuit măşti medicinale tuturor familiilor, acum le aducem măşti noi, să le înlocuim", a mai spus primarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici