Primele măsuri de relaxare luate de Germania: liber la evenimente cu 10.000 de spectatori

Germania va permite evenimente de amploare cu până la 10.000 de spectatori în aer liber, cum ar fi meciurile de fotbal din Bundesliga, au convenit miercuri cele 16 landuri federale.

885 afișări
Imaginea articolului Primele măsuri de relaxare luate de Germania: liber la evenimente cu 10.000 de spectatori

Primele măsuri de relaxare luate de Germania: liber la evenimente cu 10.000 de spectatori

Decizia, care permite, de asemenea, până la 4.000 de participanţi în spaţii închise, are ca scop armonizarea regulilor care variază în ceea ce priveşte prezenţa pe stadioane la nivelul fiecărui land.

Noile reguli intră în vigoare de îndată ce statele federale îşi vor actualiza reglementările.

Vor trebui purtate măşti, iar dovada vaccinării sau a vindecării, precum şi rapelul sau un test negativ, în funcţie de land, va fi necesară, se arată în rezoluţia consultată de Reuters.

Evenimentele care nu se califică drept evenimente naţionale majore, cu peste 2.000 de spectatori, se supun în continuare regulilor specifice fiecărui land.

Germania a atins miercuri un nou record în ceea ce priveşte coronavirusul, cele 208.498 de cazuri raportate în 24 de ore ducând-o dincolo de pragul de 10 milioane de infecţii totale.

Rata de incidenţă pe şapte zile a atins, de asemenea, un record istoric de 1.227,5 cazuri la 100.000 de locuitori, pe măsură ce varianta Omicron, foarte contagioasă, a făcut ravagii în ţară.

Bilanţul deceselor a crescut miercuri cu 196 de morţi, ajungând la un total de 118.170.

Ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat că se aşteaptă ca valul Omicron să atingă vârful la jumătatea lunii februarie, aducând 400.000 de noi infecţii pe zi înainte de a scădea.

Acesta a adus în discuţie posibilitatea de a relaxa restricţiile la sfârşitul lunii februarie sau la începutul lunii martie, dacă situaţia rămâne sub control.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
spectatori,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici