Programările pentru etapa a III-a de vaccinare încep după 15 martie. Când vor începe şi vaccinările propriu-zise

  • România se apropie de primul milion de persoane vaccinate împotriva Covid-19.
  • Începând cu 15 martie începe programarea persoanelor din etapa a treia
  • Tot din 15 martie lista de aşteptare pentru programare va deveni operaţională
8492 afișări
Imaginea articolului Programările pentru etapa a III-a de vaccinare încep după 15 martie. Când vor începe şi vaccinările propriu-zise

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat că începând de astăzi,  1 martie, în România, se vor vaccina zilnic între 30 şi 40 de mii de persoane. În aceast ritm, în 3 zile ar trebui să avem primul milion de persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Persoane vaccinate cu cel puţin o doză: 915.761

Vaccinare anti COVID-19, în RomâniaComitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunţat duminică faptul că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 11.136 persoane şi au fost raportate 85 reacţii adverse.

  • Vaccin Pfizer - 707.295
  • Vaccin Moderna - 77.812
  • Vaccin AstraZeneca - 130.654

Până acum, cei mai mulţi au fost vaccinaţi cu serul de la Pfizer, iar cei mai puţini cu cel de la Moderna.

Valeriu Gheorghiţă spune că de pe 15 martie lista de aşteptare va deveni operaţională: "În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie".

După ce lista va fi gata, toate programările se vor face automat din această listă, cu 24 de ore la dispoziţie pentru a confirma programarea făcută în platformă.

Tot din 15 martie va începe şi programarea persoanelor din etapa a treia, însă vaccinarea nu va începe mai devreme de 1 aprilie.

O nouă tranşă de 214.110 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech ajunge luni în România, pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Până acum, în România au fost raportate 801.994 de cazuri de COVID-19, dintre care 740.352 au fost declarate vindecate. Cel mai recent bilanţ COVID-19, transmis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), poate fi consultat pe Mediafax.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici