Rata de infectare cu SARS-CoV-2 atinge noi cote în Germania. Cancelarul Angela Merkel a făcut apel la populaţia nevaccinată să se imunizeze

  • Angela Merkel le-a cerut germanilor neimunizaţi să-şi facă vaccinurile cât mai repede posibil
  • Rata de infectare cu SARS-CoV-2 atinge noi maxime în Germania
  • Guvernul german oferă teste gratuite pentru Covid
3772 afișări
Imaginea articolului Rata de infectare cu SARS-CoV-2 atinge noi cote în Germania. Cancelarul Angela Merkel a făcut apel la populaţia nevaccinată să se imunizeze

Sursa foto: Mediafaxfoto

Centrul de control al bolilor din Germania a declarat că rata de infecţiei din ţară a crescut la 277 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în şapte zile, faţă de 263 cât era în ziua precedentă. Noile raportări nu sunt deloc fericite, iar Institutul Robert Koch confirmă existenţa mai multor focare de infecţie.

Cele 228 de decese din ultima săptămână au ridicat totalul Germaniei la 97.617, morţi asociate Covid-19. Cancelarul Angela Merkel a făcut apel la populaţie să înţeleagă pericolul la care se expune şi a încurajat vaccinările.

„Dacă luptăm împreună, dacă ne gândim să ne protejăm şi să avem grijă de ceilalţi, ne putem salva ţara în această iarnă. Vaccinarea completă este şansa reală de a întrerupe valul sever de toamnă şi iarnă al pandemiei”, a declarat Angela Merkel.

Merkel şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul mare de pacienţi aflaţi la terapie intensivă şi la creşterea numărului de decese, în special în regiunile cu rate scăzute de vaccinare.

„Realitatea este că suntem deja pe punctul de a pierde controlul în unele zone fierbinţi. Nu mai ştim cum să controlăm focarele de infecţie în şcoli” a declarat Heinz-Peter Meidinge, liderul Asociaţiei Profesorilor Germani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici