Reacţie alergică după rapel: O persoană din Timiş a suferit un şoc anafilactic

  • O persoană a suferit o reacţie alergică de tip anafilactic după rapelul de vaccin împotriva coronavirusului, în judeţul Timiş.
  • Reacţia a fost tratată de la primele semne.
4013 afișări
Imaginea articolului Reacţie alergică după rapel: O persoană din Timiş a suferit un şoc anafilactic

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Timiş, s-a administrat în total de 801 vaccinuri, din care 160 Moderna.

628 de vaccinuri erau la prima doză, iar 598 la a doua.

De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţul Timiş s-au administrat 34.046 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, din care cele mai multe la Spitalul Municipal Lugoj - 2.359, la Spitalul L.Ţurcanu Timişoara - 3.071, la Spitalul Orăşenesc Deta - 2.268, la Spitalul CFR Timişoara - 4.314, la Spitalul Municipal Timişoara - 3.260, iar la Spitalul Judeţean Timişoara - 6.679.

În total, au fost 89 reacţii adverse, de intensitate scăzută spre moderată (ex: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă, salt tensional, febră 38.5, astenie,vertij şi uşor edem al buzelor, greaţă, ageuzie şi anosmie).

S-a înregistrat şi o reacţie de tip anafilactic care a fost tratată de la primele semne şi s-a remis imediat. Autorităţile precizează că reacţia a fost la rapel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici