Restricţii impuse în mai multe localităţi din Satu Mare, începând de marţi

  • Prefectura judeţul Satu Mare anunţă că de marţi vor intra în vigoare restricţii în localităţile în care incidenţa cazurilor de Covid-19 este mai mare de 3 la mia de locuitori.
  • Este vorba de municipiile Satu Mare şi Carei şi de comunele Craidorolţ, Păuleşti, Pir şi Sanislău.
  • Până vineri, 12 martie, şcolile din judeţul Satu Mare vor funcţiona în scenariile aprobate în 5 martie.
1232 afișări
Imaginea articolului Restricţii impuse în mai multe localităţi din Satu Mare, începând de marţi

Restricţii impuse în mai multe localităţi din Satu Mare, începând de marţi

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Satu Mare, prefectul Altfatter Tamás a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea analizării situaţiei privind incidenţa infectărilor şi a adoptării deciziilor necesare.

„Având în vedere ratele de infectare de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare, a fost adoptată actualizarea Anexei la Hotărârea CJSU Nr.3 din 15.01.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor generate de COVID-19, cu aplicare începând cu data de 09.03.2021, ora 0,00”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, localităţile cu o rată de infectare peste 3 la mie şi în care se aplică în perioada 9-22 martie măsurile specifice pentru limitarea răspândirii coronavirusului sunt: municipiile Satu Mare şi Carei respectiv comunele Craidorolţ, Păuleşti, Pir şi Sanislău, iar până la data de 12 martie în comunele Foieni, Odoreu şi Viile Satu Mare.

Principalele măsuri care se aplică în această situaţie privesc domeniul HORECA, respectiv se interzic activităţile de preparare şi servire a alimentelor şi băuturilor în interiorul clădirilor sau pe terase închise. De asemenea, nu este permisă activitatea cinematografelor, a spectacolelor, concertelor şi altor evenimente culturale nici în interiorul clădirilor, nici în aer liber şi nici activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc licenţiaţi, cu excepţia agenţiilor cu bilete jucate în sistem automatizat şi loz”, a transmis Prefectura.

Până vineri, 12 martie, şcolile din judeţul Satu Mare vor funcţiona în scenariile aprobate în 5 martie, o nouă decizie urmând a fi luată atunci în funcţie de evoluţia ratei de incidenţă a infectărilor. „Conform Ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii nr. 3459/280/06.03.2021, scenariile de funcţionare ale unităţilor de învăţământ se actualizeză săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, cu excepţia depăşirii pragului de 6/1.000 unde interzicerea activităţii didactice fizice în şcoli se aplică imediat”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Satu Mare.

Până în prezent, de la începutul semestrului II al acestui an şcolar, 26 de elevi şi 65 de cadre didactice şi personal auxiliar au fost depistaţi pozitiv, respectiv 56 de clase au desfăşurat activităţi didactice în sistem online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici