România primeşte o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca. Ţara noastră a primit în total aproape 1,4 milioane de doze, dar a folosit doar 450.000

  • România primeşte astăzi 139.000 de doze AstraZeneca.
  • Gheorghiţă anunţa săptămâna trecută că România are 750.000 de doze AstraZeneca.
  • Nu este nevoie de programare pentru vaccinarea cu AstraZeneca.
546 afișări
Imaginea articolului România primeşte o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca. Ţara noastră a primit în total aproape 1,4 milioane de doze, dar a folosit doar 450.000

România primeşte o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca. Ţara noastră a primit în total aproape 1,4 milioane de doze, dar a folosit doar 450.000

România primeşte astăzi o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca. Este vorba despre 139.000 de doze care vor ajunge la Institul „Cantacuzino”. Ele vor fi ulterior distribuite către centrele regionale din ţară.

Chiar şi aşa, nu ducem lipsă de doze AstraZeneca. Până în prezent, România a primit 1.378.000 de doze. Însă, doar aproximativ 450 de mii au fost utilizate pentru imunizarea populaţiei.

De ce am rămas cu atât de multe doze nefolosite?

Centrele de vaccinare sunt aproape goale, asta din cauza temerilor oamenilor faţă de reacţiile adverse severe ale vaccinului precum apariţia trombozelor. România a decis să nu suspende vaccinarea cu acest ser. Şi pentru a încuraja vaccinare, săptămâna aceasta autorităţile au anunţat că nu este nevoie de programare, dacă vrei să te vaccinezi cu AstraZeneca.

Ce decizii au luat celelalte ţări Europene cu privire la acest ser?

În Europa, multe ţări au decis să scoată din schema de vaccinare acest ser.  Norvegia va lua o decizie finală pe data de 10 mai, în schimb, Danemarca a anunţat deja că renunţă la AstraZeneca. Grecia, de exemplu, nu îl va folosi pentru cei sub 30 de ani, iar Franţa la cei sub 55 de ani.  Iar în ceea ce priveşte Italia şi Spania, ele recomandă administrarea vaccinului doar pentru cei peste 60 de ani.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici