Românii vaccinaţi vor primi tichete de masă în valoare de 100 de lei. De când va intra în vigoare măsura

Guvernul a aprobat luni ordonanţa care prevede acordarea unor tichete de masă de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă. Acestea vor fi date beneficiarilor după finalizarea procedurilor de achiziţie, a spus ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

3663 afișări
Imaginea articolului Românii vaccinaţi vor primi tichete de masă în valoare de 100 de lei. De când va intra în vigoare măsura

Românii vaccinaţi vor primi tichete de masă în valoare de 100 de lei. De când va intra în vigoare măsura

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a anunţat că ordonanţa adoptată luni de Guvern modifică şi completează Legea 55 din 2020, precum şi alte acte normative.

„Astfel, persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană de 100 de lei, sub formă de tichete de masă”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul a precizat că aceste tichete vor fi acordate beneficiarilor după finalizarea procedurilor de achiziţie.

„De la momentul la care Ordonanţa de Urgenţă este publicată în Monitorul Oficial, persoanele care se vaccinează cu schema completă vor putea beneficia de aceste bonuri de masă. Ele vor putea să ridice aceste bonuri de masă în momentul în care ele vor fi disponibile de la centrul de vaccinare la care s-au vaccinat, atunci când ele vor fi disponibile. Încercăm să grăbim cât mai mult procedurile legale, dar şi cele de achiziţii, pentru a le face disponibile cât mai repede”, a mai spus Mihăilă.

Ea a precizat că s-a propus, prin ordonanţă, ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva Covid organizarea loteriei de vaccinare, loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă.

De asemenea, prin ordonanţă s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare Covid pentru testele antigen la 48 sde ore, menţinând la 72 de ore valabilitatea certificatelor pentru testele PCR.

Totodată, prin ordonanţă s-a creat cadrul legal necesar pentru ca măştile achiziţionate în 2020, destinate categoriilor defavorizate şi care nu au fost ridicate, să poată fi distribuite către şcoli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici