Sanofi lucrează la un test Covid-19 pe smartphone. Rezultatul ar fi dat în doar 30 de minute. Cum arată dispozitivul conectat la telefon

  • Sanofi s-a asociat cu un startup din California pentru a dezvolta un test al Covid-19
  • Testul va putea fi efectuat pe un smartphone şi capabil să formuleze un diagnostic în mai puţin de treizeci de minute.
  • Este destinat „pacienţilor care nu doresc să meargă la spital”
4192 afișări
Imaginea articolului Sanofi lucrează la un test Covid-19 pe smartphone. Rezultatul ar fi dat în doar 30 de minute. Cum arată dispozitivul conectat la telefon

Sursă foto: BFMTV

Olivier Bogillot, preşedintele Sanofi France, a anunţat dezvoltarea unui autotest de depistare a Covid-19 care va fi realizat cu ajutorul smartphone-ului, relatează BFMTV.

Pentru acest lucru Sanofi s-a asociat cu startupul californian Luminostics. Acest test este destinat „pacienţilor care nu doresc să meargă la spital”, a spus Olivier Bogillot. Concret, acesta va implica instalarea unui adaptator pe smartphone şi prelevarea de saliva sau probe respiratorii.

"Acestea sunt apoi puse într-un dispozitiv mic conectat la un smartphone şi, prin electroluminiscenţă, vedem dacă suntem pozitivi sau nu la Covid-19", a subliniat preşedintele Sanofi France, explicând că rezultatul testului ar fi dat în doar treizeci de minute.

Luminostics oferă o tehnologie unică de depistaj acasa care se bazează pe un adaptor ieftin, precum şi un dispozitiv inteligent de detectare a semnalului chemiluminiscent care utilizează optica smartphone-ului pentru a funcţiona. Cu avantajul de a da rezultate rapide atât pentru iOS cât şi pentru Android. Sanofi va contribui cu cunoştinţele în cercetarea clinică. Acest test public general care nu va necesita intervenţia niciunui profesionist în sănătate si nici a unui laborator de analize biologice, ar trebui să fie disponibil in „câteva săptămâni”,  potrivit lui Olivier Bogillot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici