Se redeschid restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacole din oraşul Iaşi

  • Se redeschid restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacole din oraşul Iaşi, în contextul în care rata de infectare a ajuns, în ultimele 14 zile, la 1,68.
  • Sunt în continuare interzise în aer liber spectacolele de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice şi private sau alte activităţi şi evenimente culturale.
5125 afișări
Imaginea articolului Se redeschid restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacole din oraşul Iaşi

Se redeschid restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacole din oraşul Iaşi

Conform prefectului judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, municipiul Iaşi reintră în scenariul galben pentru restaurante, cafenele şi sălile de spectacole, după ce a intrat în vigoare schimbarea modului de calcul pentru stabilirea ratei incidenţei cumulate în ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori.

„Aşa cum este deja cunoscut, în funcţie de rata incidenţei dintr-o localitate se stabilesc scenariile cu diferite restricţii impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Conform Hotărârii de Guvern nr. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând de astăzi, 26 februarie 2021, incidenţele cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile vor fi calculate inclusiv cu numărul de cazuri din focarele existente în fiecare localitate. În municipiul Iaşi, rata incidenţei cumulate în ultimele 14 zile este de 1,68 şi conform reglementărilor legale vor intra în vigoare restricţiile caracteristice scenariului galben pentru restaurante, cafenele, sălile de jocuri şi sălile de spectacole”, anunţă prefectul.

Astfel, începând de sâmbătă, este permisă activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv cele din interiorul hotelurilor şi pensiunilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, între orele 6.00-23.00.

De asemenea, se deschid cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi sunt permise jocurile de noroc, în condiţii similare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici