Secretar de stat din Ministerul Sănătăţii: Valul cinci va dura minim două luni

  • Valul cinci va dura minim două luni, a spus, vineri, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol.
  • Aceasta a spus că sunt două persoane cu Omicron internate la Terapie Intensivă, ambele vaccinate, dar cu comorbidităţi.
883 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat din Ministerul Sănătăţii: Valul cinci va dura minim două luni

Două dintre persoanele internate cu Omicron sunt la Terapie Intensivă, a spus, vineri, secretarul de stat Adriana Pistol.

Aceasta a afirmat, la Digi 24, că este vorba despre două persoane cu boli cronice importante, care sunt vaccinate şi au fiecare 89 de ani.

Întrebată dacă valul 5 va fi mai scurt, dr. Adriana Pistol a spus că există această posibilitate.

„Cu cât merge exponenţial şi creşte foarte mult, cu atât cuprinde un număr mai mare din populaţie pe care vrem, nu vrem îi imunează şi atunci sigur că se va duce mai mult în jos. De obicei valurile epidemice care cresc atât de brusc şi coboară brusc şi nu durează foarte mult. (…) Minim două luni va dura”, a răspuns secretarul de stat.

Aceasta nu a vrut să facă previziuni dacă 2022 va fi anul ieşirii din pandemie: „Cred că nu este bine să facem astfel de previziuni. Apariţia acestei noi tulpini Omicron mă face să fiu circumspectă încât prefer să mă abţin, pare că totuşi acest virus are capacităţi de dobândire a tot felul de mutaţii încât este periculos să speculăm”.

Numărul cazurilor de infectare confirmate la nivel naţional cu varianta Omicron se ridică la 295.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici