Şeful OMS un nou avertisment pentru Tanzania. Ţara din Africa, sceptică cu privire la pandemia de COVID-19, s-a oprit în a raporta cazurile noi în mai anul trecut

  • Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a cerut duminică Tanzaniei să împărtăşească informaţii despre măsurile sale de combatere a pandemiei de coronavirus, declarând că autorităţile de acolo au ignorat în mod repetat cererile sale.
  • Abordarea sceptică a preşedintelui John Magufuli faţă de COVID-19 a ridicat semne de îngrijorare în rândul oficialilor OMS.
  • Ţara a încetat să raporteze noi infecţii cu coronavirus şi decese în mai anul trecut. La acea vreme, înregistrase 509 de cazuri şi 21 de decese.
10221 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS un nou avertisment pentru Tanzania. Ţara din Africa, sceptică cu privire la pandemia de COVID-19, s-a oprit în a raporta cazurile noi în mai anul trecut

Şeful OMS un nou avertisment pentru Tanzania. Ţara Africa, sceptică cu privire la pandemia de COVID-19, s-a oprit în a raporta cazurile noi în mai anul trecut

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat duminică că numărul important de persoane din Tanzania care au fost testaţi pozitiv la COVID-19 în străinătate a subliniat „necesitatea ca Tanzania să ia măsuri solide atât pentru a-şi proteja proprii oameni, cât şi pentru a proteja populaţiile din aceste ţări şi nu numai”, relatează Reuters.

„Această situaţie rămâne foarte îngrijorătoare. Îmi reînnoiesc apelul pentru ca Tanzania să înceapă să raporteze cazuri COVID-19 şi să împărtăşească date ”, a spus Tedros într-o declaraţie disponibilă pe site-ul OMS.

Într-o declaraţie făcută duminică, biroul lui Magufuli a declarat că preşedintele vrea ca tanzanienii să urmeze măsuri pentru a se proteja împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, a mai spus că:

„Magufuli vrea ca tanzanienii să aibă încredere şi să-l pună pe Dumnezeu pe primul loc, având în vedere că purtarea măştilor, distanţarea socială şi blocarea s-au dovedit a fi insuficiente, deoarece ţările care le-au implementat au înregistat mii de decese în comparaţie cu Tanzania.”

Magufuli a spus că tanzanienii ar trebui să poarte doar măşti fabricate local, spunând că cele fabricate în străinătate pot fi nesigure.

Luni, ministrul sănătăţii din Oman a declarat că ţara sa are în vedere suspendarea zborurilor din Tanzania, după ce 18% dintre călătorii care sosesc din Tanzania au rezultate pozitive pentru COVID-19.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici