Soluţie 2 în 1 ingenioasă şi terifiantă. Paturile de spital care devin, la nevoie, sicrie. FOTO

  • Numărul deceselor provocate de coronavirus în America Latină este în creştere.
  • În Columbia au fost construite paturi de spital care pot funcţiona şi pe post de sicriu.
  • Medicii consideră că ideea, deşi mai „neortodoxă” de fel, răspunde necesităţilor reale
721 afișări
Imaginea articolului Soluţie 2 în 1 ingenioasă şi terifiantă. Paturile de spital care devin, la nevoie, sicrie. FOTO

Sursa FOTO: Profimedia

Ideea unui pat de spital din carton care poate funcţiona şi pe post de sicriu poate părea morbidă, însă ar putea fi o soluţie în contextul în care America Latină este tot mai afectată de coronavirus.

O echipă de designeri columbieni a propus soluţia pragmatică pentru a rezolva parţial criza paturilor din spitalele supraaglomerate, precum şi pentru a fluidiza mersul procedurilor care blochează la momentul actual firmele de servicii funerare.

Reprezentanţii companiei susţin că pot produce până la 3.000 de paturi pe lună, la preţuri de aproximativ 95 de dolari americani bucata. Acestea pot suporta pacienţi care cântăresc până la 150 kg. „Oamenii ar putea spune că producem paturi de moarte, dar încercăm să fim de ajutor în timpul unei crize.”

În secţiile de terapie intensivă din Columbia sunt aproximativ 8.000 de paturi, pentru o populaţie de aproape 50 de milioane de locuitori. Pe lângă criza paturilor din unităţile medicale, profesioniştii din domeniul sănătăţii au semnalat şi deficienţe de echipament personal de protecţie.

Cazurile confirmate urcă la aproximativ 1.000 de persoane pe zi, ceea ce sugerează că măsurile stricte de carantină au contribuit prea puţin la mult dorita aplatizare a curbei epidemice, arată The Guardian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici