Spaniolii pregătesc un medicament cu efect rapid împotriva Covid-19

  • Tratamentul se bazează pe plasma extrasă din sângele donat de cei care au depăşit boala.
  • Se va putea administra foarte uşor prin injectare şi în orice tip de dispensar şi ar trebui să producă imunoglobuline anti-Covid-19.
  • În câteva săptămâni începe testarea pe 800 de voluntari asimptomatici.
6820 afișări
Imaginea articolului Spaniolii pregătesc un medicament cu efect rapid împotriva Covid-19

Cercetările pentru testarea noului medicament au loc în laboratoarele companiei Grifols, din Catalonia. Dacă medicii care conduc testările reuşesc să obţină un tratament eficient contra Covid-19, acesta va putea fi administrat în orice cabinet medical.

Tratamentul cu imunoglobuline anti-SARS-CoV-2 ar fi foarte bun pentru imunizarea imediată a persoanelor care nu se pot vaccina şi pot stopa agravarea bolii.

„Teoretic, o persoană care a fost vaccinată produce deja anticorpi şi atunci când virusul încearcă să se aşeze pe faringe, anticorpii îi atacă”, explică Oriol Mitjà, medic infecţionist.

Medicii de la Grifols vor lucra cu imunoglobulina Gamunex-C, eficientă până acum în prevenirea multor boli infecţioase şi folosită de 15 ani în tratarea bolnavilor imunodeficienţi.

Tratamentul cu imunoglobuline poate să producă anticorpi policlonali, care prezintă mai multe şanse de protecţie în faţa virusului decât anticorpii monoclonali, asemănători cu tratamentul primit de Donald Trump, când a suferit de Covid-19.

Primele teste clinice se vor face în februarie pe un eşantion de 800 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dar asimptomatice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici