Spitalele COVID-19 din Capitală sunt pline. Emilian Imbri, manager la Victor Babeş: 550 de paturi funcţionale şi 520 de persoane internate

  • Spitalele din Bucureşti sunt pline
  • Pacienţii sunt transferaţi către unităţile COVID-19 din ţară
  • Numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2 depăşeşte numărul paturilor
536 afișări
Imaginea articolului Spitalele COVID-19 din Capitală sunt pline. Emilian Imbri, manager la Victor Babeş: 550 de paturi funcţionale şi 520 de persoane internate

Pacienţii COVID-19 sunt transferaţi în spitalele din ţară. La terapie intensivă, în Capitală, nu mai sunt locuri libere. Iată care este situaţia spitalelor în Bucureşti. Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş ne explică.

„Noi avem, cred, cel mai mare număr de paturi din ţară care sunt alocate acestei infecţii cu SARS-CoV-2. Mai clar, 550 de paturi funcţionale, dintre care 450 – 430 sunt în spitalul Babeş şi încă 100 de paturi sunt într-un spital suport, spital modular. Toate aceste paturi în momentul de faţă...Nu aş putea să spun că sunt toate ocupate pentru că se fac externări, se fac internări, există o fluctuaţie. Cam 520 de persoane sigur sunt în momentul de faţă internate”, spune Emilian Imbri.

Doar 15 paturi sunt libere în spitalul Victor Babeş: cele pentru copii, care nu pot fi ocupate de adulţi. Spitalul încă primeşte pacienţi.

„Noi primim acum, salvările vin la spital, se fac evaluări, nu toţi trebuie internaţi, sunt toţi pozitivi pentru că metodologia este clară, la un spital COVID-19 vin doar persoane pozitive, iar cazurile care trebuie să fie internate se internează pe ce locuri avem în momentul respectiv. Dacă nu sunt locuri şi nu pot să se întoarcă acasă rămân în camera de gardă. Rămân aici pentru că li se acordă o asistenţă medicală şi au acces la oxigen. Nici nu se pune problema să întrebi la spital aveţi cumva locuri. Deja este un sistem care funcţionează de câteva luni bune şi la fiecare 6 ore noi anunţăm dacă s-a eliberat un loc la ATI”, adaugă el.

Pacienţii cu o formă uşoară de infectare sunt transportaţi acasă, unde se izolează cu tratament sau fără.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici