Strigătul de disperare al cadrelor medicale din România: „Vă cerem, IMPERIOS, găsiţi modalităţi să ne testaţi”

  • O femeie, asistent medical la Spitalul CFR din Galaţi, este revoltată de faptul că angajaţii unităţii nu sunt testaţi pentru depistarea COVID-19.
  • Spitalul gălăţean se află în subordinea Ministerului Transporturilor şi este unitate de suport în timpul epidemiei.
  • Asistenta medicală spune că ea şi colegii ei lucrează cu persoane infectate.
4788 afișări
Imaginea articolului Strigătul de disperare al cadrelor medicale din România: „Vă cerem, IMPERIOS, găsiţi modalităţi să ne testaţi”

Strigătul de disperare al cadrelor medicale din România: „Vă cerem, IMPERIOS, găsiţi modalităţi să ne testaţi”

Femeia a postat pe Facebook un mesaj adresat autorităţilor locale şi centrale. În numele colegilor ei, asistenta solicită ca personalul medical din spitalul gălăţean să fie testat pentru depistarea COVID-19. Ea spune că oamenii sunt la capătul răbdării deoarece nu ştiu dacă s-au infectat. De aceea, numeroşi angajaţi ai spitalului au decis să nu meargă acasă şi de trei săptămâni locuiesc la hotel.

„Nemulţumirea noastră este că, deşi solicităm de ceva timp TESTAREA PERSONALULUI, nu primim niciun răspuns. Avem 3 săptamâni de expunere, avem cel puţin un cadru medical infectat (spun cel puţin, pentru că doar atunci când acesta a prezentat simptome a fost testat şi a ieşit pozitiv). Acest cadru a intrat în contact cu numeroase alte persoane în spital. Avem colege care de 3 săptamâni nu şi-au văzut copiii, pentru că au ales să stea la hotel, să nu-şi expună familiile. Aceste persoane sunt în pragul depresiei, pentru că nu se zăreşte, nicicum, luminiţa de la capătul tunelului, nu ştiu cât va mai dura aceasta situaţie. Vă cerem, IMPERIOS, găsiţi modalităţi să ne testaţi”, a scris Angy Simona pe Facebook.

Angajata spitalului mai spune că ea şi-a asumat riscul de a se duce acasă la finalul programului. Ea spune că numeroşi colegi sunt nemulţumiţi deoarece  văd la televizor politicieni şi înalte feţe bisericeşti care beneficiază de testări pentru că ar fi putut să intre în contact cu persoane infectate.

„Eu nu înţeleg de ce, când un politician a fost infectat, a fost testat tot parlamentul, când un nu ştiu ce "preafericit" a fost infectat, a fost testat tot clerul bisericesc din jurul său! NOI, CARE INTRĂM ZILNIC în contact cu bolnavi, avem dreptul să fim testaţi? Sau avem doar obligaţii şi directive clare şi indiscutabile, ca pe vremea comunistă? Găsiţi, vă rugăm, resurse să ne testaţi, sa putem veni acasă în siguranţă şi să ne putem îmbrăţişa copiii”, a concluzionat angajata spitalului gălăţean.

În ultimele trei săptămâni, la Spitalul CFR din Galaţi au fost internate numeroase persoane infectate cu virusul COVID-19, în special rezidenţi ai căminului de bătrâni în care a fost declarat focar.


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Propunere: taxă de solidaritate, obligatorie pentru românii cu salarii de peste 3.200 de lei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici