Studenţii şi poliţiştii nu stau în carantină la revenirea în ţară. Decizia luată de CNSU

  • Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că studenţii şi poliţiştii care revin în ţară nu stau în carantină.
  • Modificările privitoare la aplicarea carantinei asupra persoanelor care sosesc în România au fost stabilite vineri şi se aplică până pe 8 ianuarie, anul viitor.
4816 afișări
Imaginea articolului Studenţii şi poliţiştii nu stau în carantină la revenirea în ţară. Decizia luată de CNSU

Sursa foto: Mediafaxfoto

Modificările vizează introducerea testului RT-PCR pentru exceptarea de la măsura carantinei a elevilor/studenţilor, cetăţenilor români sau cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în afara României care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum şi însoţitorii acestora în situaţia în care sunt minori.

De asemenea, exceptarea de la măsura carantinei se face şi în cazul angajaţilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională care se întorc în România de la activităţi desfăşurate în interes profesional în afara ţării dacă sunt vaccinaţi ori au trecut prin boală.

CNSU a actualizat şi lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Astfel, în zona roşie au intrat Finlanda şi Liban, iar în zona galbenă au ajuns Armenia, Dominica, Maldive şi Singapore, din zona roşie, în urma scăderii incidenţei. În zona verde au intrat România, Chile şi Noua Caledonie, a mai stabilit CNSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici