STUDIU  Carantina a redus mortalitatea doar cu 0,2% pe durata pandemiei

  • Restricţiile din pandemie au fost ineficiente, consideră specialiştii
  • Un studiu al Institutului Johns Hopkins demonstrează cu cifre că măsurile restrictive nu a produs un efect benefic major
  • Rata de mortalitate a fost redusă doar cu 0,2%
3102 afișări
Imaginea articolului Carantina a redus mortalitatea doar cu 0,2% pe durata pandemiei

Sursa foto: MediafaxFoto

Carantina nu a avut efectul scontat, afirmă cercetătorii. Un studiu iniţiat de Institutul Johns Hopkins sugerează că politicile restrictive adoptate pe scară largă ca măsura preventivă în pandemie nu au avut un impact major asupra limitării deceselor.

Restricţiile din SUA şi Europa au redus, în medie, doar cu 0,2% mortalitatea produsă de COVID-19.

Studiul mai arată că limitarea adunărilor în aer liber este contraproductivă şi a crescut rata mortalităţii, susţin autorii.

„Această meta-analiză concluzionează că restricţiile au avut un impact puţin spre deloc asupra sănătăţii publice, au impus costuri economice şi sociale enorme acolo unde au fost adoptate”, au notat cercetătorii în revista Studies in Applied Economics.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici