Studiu. Care sunt cele mai frecvente simptome la persoanele infectate cu noua variantă de coronavirus din Marea Britanie

  • Tusea, oboseala, durerile în gât şi durerile musculare se numără printre cele mai frecvente simptome la persoanele infectate cu noua variantă de coronavirus din Marea Britanie.
  • Studiul a fost realizat de Office for National Statistics (ONS) din Londra.
  • Prof. Lawrence Young, virolog şi profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a declarat că noua variantă a virusului are 23 de modificări în comparaţie cu virusul original din Wuhan.
9115 afișări
Imaginea articolului Studiu. Care sunt cele mai frecvente simptome la persoanele infectate cu noua variantă de coronavirus din Marea Britanie

Foto: Profimedia

Tusea, oboseala, durerile în gât şi durerile musculare se numără printre cele mai frecvente simptome la persoanele infectate cu noua variantă de coronavirus din Marea Britanie, arată un studiu realizat de Office for National Statistics (ONS) din Londra, relatează BBC.
 
Concluziile ONS se bazează pe evoluţia bolii la eşantion aleatoriu de 6.000 de persoane din Anglia.
 
Temperatura ridicată, o tuse continuă şi pierderea sau schimbarea mirosului sau gustului sunt printre cele mai frecvente simptome enumerate de site-ul NHS.
 
Majoritatea persoanelor infectate cu virusul dezvoltă cel puţin una dintre aceste simptome.
 
Noua variantă, care a fost observată pentru prima dată în Kent în septembrie, se răspândeşte mai uşor decât varinatele care au circulat până acum şi a ajuns în toată Marea Britanie.
 
ONS a analizat simptomele raportate de oameni cu o săptămână înainte de a fi testaţi pozitiv pentru noua variantă de coronavirus, comparativ cu cei care au fost pozitivi cu varianta veche.
 
3.500 de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus:
 
35% - au tuşit
32% - au acuzat stări de oboseală
25% - au avut dureri musculare
21,8% - au avut dureri în gât.
 
2.500 de persoane infectate cu varianta veche de coronavirus:
 
28% - au tuşit
29% - au acuzat stări de oboseală
21%  - au avut dureri musculare
 
Studiul a constatat că 16% dintre cei cu noua variantă şi-au pierdut gustul, în timp ce 15% şi-au pierdut mirosul.
 
Aceasta a fost uşor mai mică decât cea raportată de persoanele cu varianta veche (18% pentru ambele).
 
Prof. Lawrence Young, virolog şi profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a declarat că noua variantă a virusului are 23 de modificări în comparaţie cu virusul original din Wuhan.
 
Unele dintre aceste modificări ar putea afecta răspunsul imun al organismului şi, de asemenea, influenţa gama de simptome asociate cu infecţia,” a spus prof. Lawrence Young.
 
Analiza ONS face parte dintr-un studiu pe termen lung pentru urmărirea coronavirusului la populaţia din Marea Britanie, realizat în comun cu Public Health England, Universitatea din Oxford şi Universitatea din Manchester.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici