Studiu: majoritatea pacienţilor cu COVID de lungă durată au leziuni ale organelor un an mai târziu

Majoritatea pacienţilor cu COVID de lungă durată au leziuni ale organelor la peste un an după ce se infectează, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.

1641 afișări
Imaginea articolului Studiu: majoritatea pacienţilor cu COVID de lungă durată au leziuni ale organelor un an mai târziu

Studiu: majoritatea pacienţilor cu COVID de lungă durată au leziuni ale organelor un an mai târziu

Cercetătorii sunt îngrijoraţi de impactul COVID de lungă durată asupra calităţii generale a vieţii oamenilor, în special în rândul lucrătorilor din domeniul sănătăţii. Mai mult de jumătate dintre pacienţii cu COVID de lungă durată suferă de leziuni ale organelor la un an după simptomele iniţiale, sugerează un studiu citat de Sky News.

Chiar şi cei care nu au fost grav afectaţi atunci când s-au infectat cu virusul pentru prima dată au probleme.Printre problemele persistente se numără cele de respiraţie şi disfuncţiile cognitive.

Peste 500 de pacienţi au fost incluşi în studiul SAGE, iar 62% dintre aceştia au suferit de afectarea organelor la şase luni după diagnosticul iniţial de coronavirus. Aceşti pacienţi au făcut o scanare RMN şase luni mai târziu, dezvăluind amploarea problemelor lor de sănătate.

Rezultatele, publicate în Journal of the Royal Society of Medicine, au arătat că 59% dintre pacienţii cu COVID de lungă durată aveau probleme la un organ şi 29% la mai multe organe. Doar 13% dintre cei care au luat parte la studiu au avut nevoie de tratament spitalicesc atunci când au fost diagnosticaţi pentru prima dată cu COVID.

Amitava Banerjee, profesor la Institutul de Informatică Sanitară al UCL, a declarat că impactul asupra calităţii vieţii este „îngrijorător", în special în rândul personalului medical. Aproape o treime dintre cei care au luat parte la studiu lucrează în domeniul sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici