Studiu. Vaccinul chinezesc CoronaVac are o eficienţă de 80% în prevenirea deceselor. Ce eficienţă are în prevenirea simptomelor COVID-19

  • Vaccinul chinezesc anti-COVID produs de Sinovac are o eficienţă de 67% în prevenirea infecţiei simptomatice, potrivit unui studiu realizat în Chile.
  • Studiul a fost realizat pe un eşantion de 10,5 milioane de persoane vaccinate şi nevaccinate.
  • Săptămâna trecută, Chile a înregistrat un record de peste 9.000 de cazuri noi de infectări în 24 de ore.
652 afișări
Imaginea articolului Studiu. Vaccinul chinezesc CoronaVac are o eficienţă de 80% în prevenirea deceselor. Ce eficienţă are în prevenirea simptomelor COVID-19

Foto: Profimedia

Vaccinul chinezesc anti-COVID produs de Sinovac are o eficienţă de 67% în prevenirea infecţiei simptomatice, potrivit datelor unui studiu realizat în Chile, după câteva luni de campanie de imunizare, relatează Reuters.
 
Vaccinul are, de asemenea, o eficienţă de 80% în prevenirea deceselor şi 85% în prevenirea spitalizărilor, a declarat guvernul chilian.
 
"Acestea sunt cifre care ar trebui să liniştească ţara,” a declarat Enrique Paris, ministrul Sănătăţii din Chile.
 
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 10,5 milioane de persoane vaccinate şi nevaccinate, desfăşurat în perioada 2 februarie - 1 aprilie, serurile fiind administrate la o distanţă de aproximativ 28 de zile.
 
Chile, cu o populaţie de 19 milioane de persoane, este cea mai avansată ţară din America Latină în ceea ce priveşte vaccinarea şi una dintre primele din lume. Până vineri, 16 aprilie, 7,6 milioane de oameni primiseră cel puţin o doză, iar peste 5 milioane rapelul, mai mult de o treime din populaţia ţintă (15,2 milioane de locuitori) stabilită de guvern.
 
Programul de vaccinare a început pe 24 decembrie. Chile foloseşte vaccinul CoronaVac produs de laboratorul chinezesc Sinovac (86,9%), precum şi vaccinul produs de Pfizer / BioNTech (13,1%). 
 
Potrivit laboratorului Sinovac, studiile clinice la scară largă din Brazilia au arătat o rată de eficacitate a CoronaVac de aproximativ 50%, 80% împotriva celor mai grave forme şi 100% în prevenirea decesului. 
 
Vaccinul produs de Sinovac foloseşte tehnica clasică a virusului inactivat. 
 
Chile se confruntă în prezent cu un al doilea val al pandemiei, la fel ca alte ţări din America de Sud. Săptămâna trecută a înregistrat un record de peste 9.000 de cazuri noi de infectări în 24 de ore. În total, bilanţul este de 1,1 milioane de cazuri raportate şi peste 24.500 de decese.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici