SUA nu susţin teoria lui Trump conform căreia coronavirusul provine dintr-un laborator din China: ”Vrem să vedem unde ne duc datele, unde ne duce ştiinţa”

  • Statele Unite au exclus teoria susţinută de fostul preşedinte Donald Trump conform căreia coronavirusul provine dintr-un laborator din China.
  • Administraţia Biden şi-a exprimat sprijinul pentru experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi.
  • Donald Trump anunţase retragerea Statelor Unite din această instituţie a ONU, decizie pe care Joe Biden a anulat-o imediat când a ajuns la putere.
1334 afișări
Imaginea articolului SUA nu susţin teoria lui Trump conform căreia coronavirusul provine dintr-un laborator din China: ”Vrem să vedem unde ne duc datele, unde ne duce ştiinţa”

Foto: Profimedia

Statele Unite au exclus teoria susţinută de fostul preşedinte Donald Trump conform căreia coronavirusul provine dintr-un laborator din China şi şi-au exprimat sprijinul pentru experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Anchetatorii OMS care vizitează Wuhan, primul oraş chinez lovit de epidemia Covid-19, au decis marţi că ipoteza scurgerii virusului dintr-un laborator este „foarte puţin probabilă,” notează Le Figaro. 
 
Departamentul de stat, condus de Mike Pompeo în administraţia fostului preşedinte republican, a apărat această teorie şi a declarat că aşteptă ancheta completă a experţilor.
 
"Mai degrabă decât să ajungem la concluzii care pot fi conduse de orice altceva decât de ştiinţă, vrem să vedem unde ne duc datele, unde ne duce ştiinţa, iar concluziile noastre se vor baza pe asta. Susţinem pe deplin această anchetă" a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price. 
 
Mike Pompeo, foarte virulent împotriva Chinei, a susţinut acuzaţia împotriva Beijingului împingând responsabilitatea pandemiei asupra regimului comunist. El a denunţat eforturile Chinei de a acoperi numărul real de cazuri de boală şi nu a exclus complet faptul că virusul SARS-CoV-2 a fost chiar răspândit în mod deliberat. Cu cinci zile înainte de instalarea democratului Joe Biden, Departamentul de Stat a declarat că ştie că cercetătorii de la Institutul de Virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit, „înainte de identificarea primului caz de epidemie, cu simptome compatibile cu cele ale Covid-19, dar a altor boli sezoniere comune.”
 
Potrivit lui Ned Price, însă, era „foarte clar” că aceste informaţii nu au fpcut posibilă ajungerea la o concluzie, într-un fel sau altul.
 
Donald Trump anunţase retragerea Statelor Unite din această instituţie a ONU, decizie pe care Joe Biden a anulat-o imediat când a ajuns la putere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici