Teste pentru stabilirea nivelului de anticorpi COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. În ce condiţii se face recoltarea

Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu anunţă că efectuează, contra cost, teste pentru determinarea nivelului anticorpilor pentru COVID-19.

391 afișări
Imaginea articolului Teste pentru stabilirea nivelului de anticorpi COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. În ce condiţii se face recoltarea

Potrivit unui comunicat al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, anticorpii pentru COVID-19 pot fi dezvoltaţi atât de persoanele infectate asimptomatice, de persoane care au fost bolnave de COVID-19, cât şi de persoanele care s-au vaccinat.

„Testarea imunologică prin chemiluminiscenţă (CLIA) este cea mai recent dezvoltată şi cea mai avansată tehnologie în materie de teste imunologice, prin intermediul acestei tehnici putând fi detectaţi cu cea mai mare acurateţe anticorpii neutralizanţi specifici SARS-CoV-2, IgG anti S1/S2 ale proteinei S (Spike), anticorpii care au capacitatea de a bloca ataşarea virusului SARS-CoV-2 de celulele umane”, a declarat Codruţa Popovici, medic şef Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Anticorpii specifici anti SARS-CoV-2 de tip IgG indică dacă o persoană a avut COVID-19 şi a dezvoltat anticorpi, chiar dacă a fost asimptomatică. Aceşti anticorpi apar la aproximativ 14 zile de la momentul infecţiei şi pot persista o perioadă îndelungată.

Medicii sibieni recomandă recoltarea sângelui la cel puţin 15 zile de la debutul simptomelor sau după prima doză de vaccin. După rapel, se recomandă testarea la 7 zile.

Testul nu este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate, efectuându-se doar la cerere, contra cost. Preţul analizei este de 80 de lei.

De asemenea, tot pentru evaluarea post-COVID-19, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu oferă posibilitatea efectuării a încă două investigaţii pulmonare complexe, prin care pot fi sesizate disfuncţiile respiratorii. Este vorba despre pletismografia pulmonară şi TLCO (Transferul prin membrana alveolo-capilară a monoxidului de carbon). Aceste investigaţii sunt utile îndeosebi pentru persoanele care au fost bolnave de COVID-19 şi au în continuare probleme pulmonare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici