Un nou lot de vaccin anti-Covid ajunge vineri în Republica Moldova

  • Un lot de vaccin anti-Covid ajunge vineri în Republica Moldova.
  • Este vorba despre 46.000 de doze distribuite prin platforma COVAX
  • Până la sfârşitul lunii, în Moldova vor mai ajunge 50.000 de doze donate de România.
153 afișări
Imaginea articolului Un nou lot de vaccin anti-Covid ajunge vineri în Republica Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că aproape 100.000 de doze de vaccin va primi ţara în luna martie.

„Azi mai vine un lot de vaccin. În total, până la sfârşitul lunii martie, în Republica Moldova vor ajunge 46 de mii de doze de vaccin prin platforma COVAX şi alte 50 mii - din donaţia oferită de România. Le mulţumim încă o dată donatorilor COVAX şi României pentru sprijin şi solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toţi”, a anunţat preşedintele Maia Sandu pe Facebook.

În paralel, autorităţile pun la punct sistemul prin care se va distribui vaccinul către centrele de vaccinare.

„Am cerut Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuţie a vaccinului către centrele de vaccinare şi să asigure creşterea numărului de oameni vaccinaţi pe zi. Vaccinul salvează vieţi şi orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulţi bolnavi şi mai multe vieţi pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulţi oameni”, a precizat Maia Sandu.

Recent, Guvernul României a trimis o primă tranşă de 21.600 de doze de vaccin către Republica Moldova, sub formă de donaţie. În total Moldova va primi 200.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19. Conform statisticilor, numărul moldovenilor care au murit din cauza Covid 19 se apropie de 4.500, iar cel al persoanelor infectate a trecut de 210.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici